Alfabetització mediàtica

Històricament, un dels punts forts de Canal SET han sigut els projectes educatius amb els centres docents del municipi. La cadena va ser pionera amb la creació de ‘El Cargol Noticiari’, premiat en diverses ocasions i utilitzat com a referent per a altres televisions locals. Posteriorment, s’han creat programes similars amb la participació d’altres espais educatius del municipi. Durant l’any també s’organitzen visites escolars.
En coordinació amb l’Escola Ronçana. Els tres grups de 6è de primària preparen quatre informatius durant l’any amb l’actualitat de l’escola com a eix central. Són els nens i nenes els que redacten les peces, les locuten i les presenten davant de càmera. També s’encarreguen d’enregistrar les imatges. Tot amb l’assessorament de de Canal SET i amb la implicació de l’equip docent. El muntatge final va a càrrec de la televisió. La iniciativa també inclou la publicació d’una revista escolar sota el mateix títol. Després de l’informatiu, és el programa en emissió més antic de la cadena.
En coordinació amb l’Escola la Sagrera. El projecte educatiu varia anualment i està lligat a la temàtica que durant l’abril treballen transversalment totes les classes de l’escola. Des de P3 fins a 6è. Es busca com els materials que elabora cada curs poden convertir-se en continguts audiovisuals. La finalitat és la mateixa que en tots els casos: conèixer les rutines de producció d’un programa de televisió i elaborar-lo a classe amb la participació del personal de Canal SET.
En coordinació amb l’Institut la Vall del Tenes. Activitat extraescolar oberta a tots els alumnes de secundària i batxillerat per aprendre les rutines d’un informatiu i desenvolupar totes les tasques. Gravació de notícies, redacció, locució, muntatge, presentació, etc. L’objectiu final és crear tres informatius anuals que resumeixin l’actualitat del centre educatiu. Semblant a ‘El Cargol Noticiari’ però buscant un grau més de professionalitat i maduresa.
En coordinació amb el centre ocupacional d’APINDEP. Mensualment, els joves d’APINIDEP elaboren un programa de cuina amb el suport de les educadores del centre i els treballadors de Canal SET. Tot i no ser una escola, aquest projecte es considera d’alfabetització mediàtica perquè la realització del programa no deixa de ser una excusa perquè els usuaris del centre puguin aprendre el funcionament d’un programa de televisió i aplicar-ho a un cas real.